divendres, 14 de febrer del 2020

REDACTORS 4C ESO

Curs 2019-2020



  • Arranz Martínez, Adrià
  • Artigas García, Daniel
  • Beltrán Yeste, Sol
  • Blanco Moreno, Unai
  • Brañas Álvarez, Alba
  • Chura Gonzales, David
  • Del Castillo Ortiz, Frank
  • Domingo Manzanares, Álex
  • Enríquez Sanagustín, Lucía
  • García Márquez, Martín
  • Gómez Meseguer, Gisela
  • Gómez Pérez, Víctor
  • Gonzales Taceo, Sofia
  • Lopera Pichardo, Carla
  • Maya Fernández, Nerea
  • Mejía Márquez, Isabela
  • Molano Boldú, David
  • Monasterio Portas, Albert
  • Parra García, Judith
  • Quispe Moradias, Roberto Carlos
  • Salinero Montero, Víctor
  • Varela Arenas, Claudia
  • Zhu, Bixian

L'ADEDI GUANYA EL PRIMER PARTIT DE LLIGA.

L'Adedi va guanyar 3-1 al Badalona.


Ahir l'equip de futbol de la nostre escola, l'Adedi, va guanyar el primer partit de lliga contra el Badalona. El partit va estar igualat, ja que va haver ocasions de gols per als dos equips, però els porters van fer bé el seu treball.
La primera part va estar dominada per l'Adedi, que va tenir més possessió de pilota, però al segon temps, els jugadors del Badalona van fer una bona pressió al nostre camp i van aconseguir ficar-se en el partit.
Va haver una mala notícia: el nostre jugador Anthony va sortir lesionat del genoll i li han donat 4 setmanes de recuperació.


Resultat d'imatges per a "niños jugando futbol sala"

ACTIVITATS ESCOLARS ENTRETINGUDES I A BON PREU

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya

El millor que pots fer les tardes, després de escola, amb els teus amics.No t’ho perdis!!!

A les tardes, el millor plan, és venir al col·legi Amor de Déu, de Sant Adrià del Besòs. Aquí fem un munt d’activitats com zumba/acrobàcia de 2n de primaria fins a l’ESO, futbol sala de P4 fin a 2n de primària i partits només els de 3r de primària, ballet de P3 fins a 1r de primària, fukyn de 2n de primària fins a 4t ESO, natació de P3 a 2n de primària, teatre des de 1r primària fins a 1r l'ESO, volei per a la primària.

Tot és genial. A més a més, tenim d’ ajudants alumnes i antics alumnes maquíssims, per a qualsevol informació us esperen a l’Ampa Adedi. L'horari és els dimarts i dijous de 17:05 a 18:15h.

-Obert sempre que es pugui o excepte pel mal temps o Nadal, estiu o ponts de mini vacances, però no t’amoinis que a l’estiu tenim un casal durant els tres mesos, amb hinflables, festes de l’escuma, sortides a la piscina, jocs dins del centre. Una nit cada més ens quedem a dormir i. quan ja s'acaba, ens anem un dia sencer a la Bassa, un parc aquàtic. És tots els dies, menys els caps de setmana, pel matí i la tarda amb menjador inclós, si vols.

NO desaprofitis aquestes dues oportunitats úniques i molt barates!!!


RIU BESÒS DESBORDAT


Forta tempesta amb aire ha portat conseqüències al riu Besòs a Sant Adrià de Besòs.

Bones! Us informo des de Sant Adrià de Besòs. Sóc aquí, a la mateixa ciutat,preguntant a la gent sobre el riu Besòs.
Com podeu saber, després de dos dies de pluges i aire intens,el nostre riu Besòs ha estat desbordat d'una manera molt brusca i els veïns  estan molt espantats.
Com a conseqüència d'això, han desaparegut moltes plantacions que hi havia i encara no se sap si han desaparegut coses.
He parlat amb tres veïns, els quals estan molt preocupats, ja que cada dia hi anaven a passejar o a treure el gos pel passeig.
Finalment, el temps ens diu que les pluges acabaran demà passat.
Esperem que el riu i tot l'entorn es recuperi!


CIUTADANS DE SANT ADRIÀ CANSATS DE LES DIFERÈNCIES ENTRE ZONES

Ubicació: 08930 San Adrián del Besós, Barcelona, España

Sant Adrià és una ciutat del Barcelonès que no inverteix el mateix en una zona que en unes altres.

En aquesta ciutat, a cop d'ull, els ciutadans es poden assabentar del canvi estètic de la zona alta de Sant Adrià i la zona baixa.

Aprofunditzant més, l'Ajuntament ha invertit a reformar la Rambleta quan ja estava bé, solament per fer-ho peatonal i deixar un carril, mentre que l'Avinguda de la Platja és un recorregut mercantil on cada dia circulen camions pesats i la carretera està en molt mal estat, però l'Ajuntament no decideix arreglar-ho.
La ciutadania està molt cansada d'aquestes diferències i, per demostrar-ho, hem sortit al carrer i hem preguntat als ciutadans de Sant Adrià. Tothom ha dit que veu la diferència entre zones, però ningú fa res.

EL RIU BESÒS I LES JUGATECAMBIENTALS

Jugatecambientals, els nous espais naturals per passar un temps en família, ja 
es poden trobar a Sant Adrià del Besòs

Resultat d'imatges per a "riu besos desembocadura wallpaper"
El Parc Fluvial del Besòs, el Parc del Litoral de Sant Adrià del Besòs i el front litoral formen la desembocadura, un lloc on diferents espècies d'animals (aus, peixos, etc.) conviuen. Aquest lloc és, per tant, un espai de foment i conservació de la biodiversitat.
Per valorar aquests espais, mentre que disfrutem d'un temps lúdic i educatiu en família, neixen les Jugatecambientals, una nova iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A Sant Adrià ja podem trobar-hi dues.
Algunes de les activitats que s'han fet són:

  • Actuació per a la millora ecològica de la desembocadura del riu Besòs.
  • La salut del riu.
  • Testing: els petits invertebrats aquàtics.
  • Flora i fauna de la desembocadura del riu Besòs.
També s'ha creat un espai per a realitzar activitats interiors, protegits del Sol a l'estiu i del fred a l'hivern.
Tots els serveis que ofereixen són gratuïts. Us animeu a participar! Us esperem els diumenges al matí (excepte agost).

Resultat d'imatges per a "jugateca ambiental sant adrià"

EL GRAN EQUIP DE L'AMOR DE DÉU

Ubicació: 08930 San Adrián del Besós, Barcelona, España
El club  de futbol del Col.legi amor de Déu es pot coronar campió de lliga.

El club de futbol sala del Col legi Amor de Déu segueix guanyant en la seva lliga escolar.
Després de la victòria amb l'equip de la mateixa ciutat "La Mina ", l'equip adrianenc es va fer amb el partit després de marcar tres gols a la primera part, La Mina ho va intentar fins a l'últim moment. Marcant dos gols a l'última part.Va ser un partit molt igualat, amb dos equips molt bons i competitius.

L' ADEDI només pensa en guanyar una altra vegada la lliga i coronar-se campió. Té un bon equip i, segurament, la guanyarà. Només ha perdut dos partits. Queda molt per davant, però amb esforç i constància es podrà aconseguir l'objectiu de la lliga.

BALLAR SOTA LES BOMBES

Ubicació: 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya
El refugi

El refugi antiaenari de la placeta de Macià, que durant la guerra civil, protegia els veïns de Sant Adrià dels bombardeigs de l'exèrcit de Franco,avui dia ja és restaurat. El refugi va passar a funcionar com a espai de memòria històrica i actuacions.
El muntatge "A recer" , que s'inspira en el documental "Els nens del Besòs", recull els testimonis d'habitants que van viure aterroritzats pels bombardeigs de la guerra.
L'actuació i les quatre protagonistes il.lustren aquelles vivències a través dels seus cossos ballant. En els seus moviments, reflecteixen l'ansietat ,la por ,desesperació,desconcert, ràbia i tristesa ,totes les emocions il.lustrades en un ball, acompanyat d'una veu en "off" rescatada de gravacions de l'època.

CATÀSTROFE MEDIAMBIENTAL

Glòria, catàstrofe mediambiental provoca diferents problemes a la nostra zona.

Els últims dies a Catalunya i, sobretot, a la zona de Sant Adrià hi ha hagut fortes pluges i vents, degut a Glòria . Un huracà que ha estat provocat pels vents atlàntics per les diferències de pressió a les capes superiors.

A la zona de Sant Adrià, aquest fenomen ha provocat diferents problemes. El més greu,el despreniment del sostre del poliesportiu municipal, anomenat Marina Besòs, que inhabilita els entrenaments de molts esportistes, entre altres, l'equip de bàsquet femení, el qual l'any passat va jugar a primera divisió espanyola.

Aquest vent també ha provocat l'impediment de l'obertura de centres educatius i molts centres d'oci. Tot plegat, ha provocat una gran pèrdua econòmica.
Es preveu que aquest fenomen marxarà els pròxims dies. 
.


Creen un detector acústic per evitar col.lisions amb elefants a la xarxa ferroviària de L'Índia

SOSTENIBILITAT
  
L'èxit d'aquesta operació pilot confirma la convicció de Michel André forjada durant el seu doctorat, el 1997, que es va centrar en el desenvolupament d'una tecnologia per evitar col·lisions mortals entre vaixells i catxalots:"En llocs on les activitats humanes esvaeixen l'hàbitat de la vida silvestre, és inútil i perillós desenvolupar tecnologies que espanten i fan fugir els animals. Per contra , hem d'escoltar la vida salvatge per detectar la seva presència i evitar confrontacions. Entendre millor la seva forma de vida és arribar a una millor convivència entre home i natura. Avui, la bioacústica està a l'altura d'aquest desafiament", explica l'investigador. Aquesta prova pilot s'ha realitzat en col·laboració amb el WII i sota la supervisió del range forest officer Pallab Mukheyi, a càrrec de l'Oficina Nacional de la Vida Silvestre de Govern de l'estat de Bengala Occidental.


BARALLA EN UN BAR

Ubicació: Av. d'Alfons XIII, Barcelona, Espanya


Baralla amb ferits dins d'un bar i els agressors es donen a la fuga. 


A la tarda,16:30 hores, va tenir lloc la baralla. Segons informacions, es tracta d'una venjança entre narcotraficants.

Segons els testimonis, un membre d'una organització vinculada al trafic de drogues va ser interceptat per 4 vehicles dels quals van sortir els agressors.

L'agredit va intentar escapar protegint-se dins d'un bar a l'avinguda Alfons XIII i l'ame. Els agressors van agafar un dels vehicles i el van encastar a la vitrina i van aconseguir entrar a seguir donant-li una pallissa .

Els agressors van utilitzar deferents armes blanques, deixant com a resultat diferents ferits de diferent gravetat.

En direcció a Barcelona, el tercer vehicle va ser intervingut per la guàrdia urbana.


Momento de la pelea en el bar de Badalona / METRÓPOLI ABIERTA

DORA BLACK


NOTÍCIES DE MÚSICA DE SANT ADRIÀ DEL BESÒS


Els dos joves germans adrianencs, Teodoro i Daniel, més coneguts com Kinder Malo i Pimp Flaco són molt coneguts per la seva música trap

La última cançó de Pimp Flaco es titula "Estoy un poquito mejor", després d'haver passat per un moment d'aclaparament i estrés a la seva carrera.
La última cançó del germans junts es diu "Blanquito y dulce". 

Ells dos formen un grup anomenat Dora Black. És un grup de música trap en castellà constituït pels dos germans cantants barcelonins, coneguts pels noms artístics de Kinder Malo i Pimp Flaco.
 Les seves cançons es troben al seu canal anomenat "DORA BLACK" a Youtube i Spotify  

Fa dues setmanes, Kinder Malo es va fer un tatuatge al front on ficava "LOS ANIMALES NO SON COMIDA" i ha fet una cançó que també es diu així i, al final de la cançó, s'escolta a ell parlant sobre el tema de la indústria càrnica que fa reflexionar. 

Dora Black Ha anunciat que dintre de poc hi haurá un concert a la sala Razzmatazz a Barcelona





RESSORGEIXEN ELS GRUPS

Ubicació: 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya
Grups Amor de Déu

Segurament alguna vegada us han anat a parlar dels grups Amor de Déu els divendres a la tarda i, segurament, molts heu passat d'allò o heu pensat que són avorrits. Doncs no sabeu  què us perdeu!

Aquest any s'ha apuntat "bastant" gent de l'ESO, en comparació a fa molts anys. Poden fer diferents activitats adreçades a tothom. Els monitors i monitores són exalumnes, la gran majoria, i són gent jove, no t'avorreixes. A l'ESO fan activitats, debats, jocs, excursions, etc...i, realment, t'ho passes bé. S'apropa també el Jadem, on s'ajunten tots els col·legis Amor de Déu arreu d'Espanya en un dels col·legis propis i fan moltes activitats, com el Festival Musical. Serà el primer any per a tots els nous fitxatges de 4t d'ESO i tots volen que arribi ja el 20 de març, per anar a Valladolid per a la celebració del Jadem.

Us recomano apuntar-vos l'any que ve, ja que prometen fer encara més coses noves. 


''NOUS ULLS'': EL NOU PROJECTE ESPANYOLISTA

A l'equip barceloní se li ha quedat petita la Ciutat Esportiva Dani Jarque, que remodelarà en tres fases des d'aquest dilluns.

Igual que algú arriba a la majoria d'edat i vol ser independent i marxar de casa, doncs la Ciutat Esportiva Dani Jarque se li està quedant petita i el club vol ampliar-la. El club vol optimitzar els 60.000 metres quadrats que disposa a Sant Adrià de Besòs. El projecte es diu ''Nous Ulls'' i, com indica, farà nous i revolucionaris canvis en tres fases que es desenvoluparan durant aproximadament any i mig.

Resultat d'imatges per a "ciutat esportiva dani jarque"
La fase inicial començarà aquest dilluns, es tracta de condicionar més terrenys de joc en el mateix espai existent, ja que la instal·lació no es pot expandir més perquè delimita amb la Ronda Litoral i amb les vies de tren. L'actual camp 3 es partirà en dos. S'haurà de llençar un mur i s'ocuparà una petita parcel·la del pàrquing. L'actual gespa artificial es canviarà per una d'última generació.

Com a conseqüència, a partir de la temporada següent, tant el Femení A com el Juvenil A podran entrenar en aquests dos nous camps, mentre el primer equip treballarà al camp 2 i el filial a l'1.

El projecte ''Nous Ulls'', que serà molt més que això en les successives fases, es sufragarà, principalment, amb el deu per cent de les vendes de futbolistes que es destina a la millora del patrimoni.

NOU SISTEMA DE SEGURETAT A LA NOSTRA ESCOLA

Ubicació: 08930 San Adrián del Besós, Barcelona, España

MEDIADORS DE PATI

A la nostra escola s'ha instaurat un nou sistema de seguretat a les hores del pati a l'ESO, degut a les baralles i discusions per part dels alumnes.
Aquest sistema consta d'un grup d'alumnes, els quals van estar escollits a partir d'un projecte anomenat "tu a tu". Cada dia, a l'hora del pati, aquests alumnes vigilen que ningú es baralli, que ningú tregui el mòbil o que no es cometin unes altres infraccions.
Els alumnes van variant cada setmana, canvien de torn. La seva vestimenta és senzilla, consisteix en posar-se una armilla de color groc.
Si hi ha algun problema al pati, i les mediadores o mediadors no ho veuen i algun noi o noia del pati ho veu, ha d'anar ràpidament a avisar les mediadores o mediadors.

dilluns, 10 de febrer del 2020

LA MORT D´UN MOTORISTA EN UN ACCIDENT A LA B-10 DE SANT ADRIÀ DE BESÓS



Ambulancia del SEM.Ha mort un home de 56 anys i veí de Montgat.

Un motorista ha mort aquest dilluns a la carretera B-10, al terme municipal de Sant Adrià de Besòs. Han estat implicats dos turismes més.
L´accident es va produir a les 07.30 hores del matí. La mort d´aquest motorista fa que el nombre de víctimes en accidents de tràfic del mes de gener pugi a 158.L´accident va provocar el tall de la circulació de la B-10 en sentit Llobregat, amb cues de fins a 4 km que van afectar la C-58 i la C-31. Tres patrulles de mossos d'Esquadra i dues ambulàncies van arribar al lloc de l´accident.



SANT ADRIÀ ES QUEDA SENSE POLIESPORTIU

El poliesportiu Marina Besós s'ha tancat a causa de la caiguda de part del sostre, provocat pel greu temporal Glòria.

Mentre s'adequa i es neteja l'espai , l'Ajuntament ja ha sol·licitat una proposta tècnica de protecció i millora del mateix. Mentrestant,estudia la recol·locació de les entitats (Club Bàsquet Femení Sant Adrià,Club Voleibol Sant Adrià ,Club waterpolo Sant Adrià,Club natació Sant Adrià ) i, sobretot, abonats que fan ús a altres equipaments esportius.

Això fa que el Club Bàsquet Femení Sant Adrià , que juga a segona divisió nacional ,s'hagi de desplaçar per entrenar i jugar els partits a casa .L'Ajuntament ja està valorant els desperfectes per reconstruir el sostre de nou i fer-ho més resistent .

El fet s'ha produït el 21 de gener de 2020.

UN TRAMVIA XOCA A SANT ADRI

Ubicació: 08930 San Adrián del Besós, Barcelona, España


Increïble xoc a Sant Adrià de Besòs al tramvia de la zona T6.


El passat 2 de gener del 2019 un tramvia de Trambesòs va tenir un accident quan arribava al final del trajecte de la línia 4 de servei. Va xocar amb el "tope" del final. Hi va haver uns quants ferits. La conductora va quedar atrapada com a conseqüència de la col·lisió, però va ser alliberada i transportada a l'hospital ferida greument. 

Segons la SEM, a més de la conductora, 2 passatgers han estat ferits lleus i han estat traslladats a l'hospital i un altre ha estat atès, tot i que li han donat l'alta "in situ".

L'accident es va produir a les 8:45  i van tallar la línia 4.

Encara s'ha de determinar el perquè de la col·lisióperò fins que no trobin la caixa negra no es podrà saber.



TEATRE BORRÀS I ALTRES LLOCS PER AL CONCERT DE BARCELONA "NO HAY DOS SIN TRES"


Avui es publica a la premsa que dos grans cantants, Serrat i Sabina, faran un concert al teatre Borràs i a altres llocs de Barcelona. El títol del concert és "NO HAY DOS SIN TRES".

Aquest any tornarà la ruta que moltes de les persones tant esperava, però només faran el concert a Barcelona. Encara no han decidit si el faran a altres llocs fora d'Europa. Les entrades ja han sortit a la venda, pots comprar-les per internet o al mateix lloc on es fa el concert.

Cada entrada valdrà, aproximadament, 40 euros, depenent del lloc. A més, els menors de 16 anys hauran d'anar acompanyats per un adult, Compte! Que les entrades s'acaben ràpidament. 






UN ESPORT ENTRETINGUT I AMB BENEFICIS

Ubicació: Carrer de Sant Pere, 9, 11, 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya

No et perdis aquesta oportunitat de conèixer un dels esports més coneguts i amb beneficis per a la teva salut!

Al nostre centre Amor de Déu tenim moltes activitats però, si el teu fill/a està interessat en el futbol perquè és el seu somni, no et preocupis, ja que aquest esport,a part de ser divertit i entretingut,aporta beneficis a la seva salut. A continuació t'informarem sobre aquest gran esport a nivell mundial:

-En el maneig de la pilota, ja sigui a través del camp, realitzar les passades o marcar un gol, és un exercici que estimula la coordinació motora i espaial, així com la visió perifèrica, la velocitat de reacció i l'agilitat física.

-Un exercici fantàstic, ja que incrementa la força dels músculs, sobretot de les cames, alhora que incrementa els nivells de testosterona, fent que es formi més teixit muscular.

-És un esport molt actiu que requereix estar en constant moviment en el terreny, la qual cosa contribueix a millorar la resistència i la velocitat en els nens.

·Per a més informació consulta a l'Ampa Adedi.
Apunta't ja mateix, T'esperem !!



SETMANA DE LA CIÈNCIA PER TOTA L'ESCOLA

Ubicació: 08930 Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Espanya
SETMANA DE LA CIÈNCIA

El 3 de desembre de l'any passat es van fer una sèrie d'activitats amb els nens i nenes de quart d'ESO. El tema a tractar era sobre la taula periòdica i els seus elements.

Aquest dia els nens de quart van anar amb els nens i nenes de cicle mitja i van fer activitats relacionades amb la ciència i la taula periòdica.

Van fer jocs relacionats amb la taula periòdica, van fer experiments de molts tipus molts interessants amb els que els nens van gaudir i aprendre.

El dia 4 de desembre els nenes i nenes de quart d'ESO van ser amb els nens i nenes de tota l'ESO des de 1r fins a 3r d'ESO. Van fer moltes activitats: una representació teatral sobre la taula periòdica que parlava de la història de la mateixa, una maqueta sobre l'obtenció dels metalls dels que veiem  al nostre entorn i no podien faltar, també, els jocs que van agradar molt.

Així es va finalitzar la setmana de la ciència al col·legi Amor De Déu De Sant Adrià. Els nens i nenes de quart van dir que tot al que han fet ho han preparat amb un mes d'antelació per poder fer aquesta sèrie d'activitats.

                                    ES POT VEURE COM HAN FET L'OBRA DE TEATRE


                                          I COM HAN EXPLICAT ELS EXPERIMENTS A L'ESO



LA PLATJA DE SANT ADRIÀ PASSA A LA HISTÒRIA

Ubicació: 08930 San Adrián del Besós, Barcelona, España

La platja de Sant Adrià del Besòs es veu amenaçada per un port recentment construït.


Degut a un port construït a prop de la platja de Sant Adrià, la platja es veu amenaçada perquè aquest port obstaculitza les ones i el sentit d'aquestes ha canviat. Degut a això s'estanca l'aigua i, llavors, tots els sediments (base per a la creació de sorra) que portaven les ones, no arriben. La sorra, a causa de la gravetat, torna al mar i, com no hi ha ones que portin sediments, ja no es crea sorra i el que passa és que la sorra desapareix poc a poc.
La única solució seria comprar sorra, però és molt cara. Ens estem carregant el medi ambient.


dimecres, 23 de gener del 2019

Redactors 4 ESO C



LLISTAT D’ALUMNES

Agullé Trigo, Judit.

Ahemdi Chikri, Aida.

Blanco Moya, Alejandro David.

Blanco Rodriguez, David.

Blanco Santos, Judith.

Bueno Matilla, Carla.

Castañeda Mejías, Maria.

Ccasa Choque, Ronald Joseph.

Cervantes Sanagustín, Rubén.

Coloma Álvarez, Helena.

Crespo Soria, Alba.

Fernández Monjas, Héctor.

Gálvez Valcárcel, Julia.

García Delgado, Yeray.

Graña Hernández, Erika.

López Ruiz, Abril María.

Martínez Romero, Nahia.

Martínez Segura, Paula.

Masio Merchán, Pastora.

Montilla Bergua, Eric.

Muñoz Molina, Hugo.

Pérez López, Adrián.

Teixidor Vargas, Àngel.

Toribio Albella, Paula.

Tiroteig a Sant Adrià del Besòs


Busquen l'autor dels trets cap a un home de 38 anys. Podria ser una venjança.

Barcelona

Un home de 38 anys ha estat ferit de gravetat a causa d'un tiroteig el passat divendres 11 de gener a Sant Adrià del Besòs.
La víctima, com afirma la cadena SER,  va rebre sis trets. L'agressor ha fugit i està en recerca i captura.
Segons diuen, la víctima estava obrint un magatzem, on ell acostumava a deixar el seu camió, quan es va acostar l'agressor. Aquest va disparar i la víctima es va defensar amb una barra. Els veïns afirmen que aquesta persona mai havia donat problemes. La víctima es troba a l'hospital de Can Ruti, a Badalona, en estat greu. Tot plegat va tenir lloc el matí de divendres a dos quarts de set al número 22 del passeig de la Pollancreda.




Paula Toribio, Sant Adrià del Besòs

Papereres de reciclatge a l'escola




L’equip directiu de l’escola fa una empenta al reciclatge posant papereres a totes les aules i als dos patis.

Tot això està fet per a incentivar els alumnes a reciclar, amb tres papereres per classe i tres per pati, una groga per plàstics i paper de plata, una blava per paper i cartró i una altra per a la resta del rebuig.

Els alumnes estan molt contents amb aquesta nova idea i tenen molta cura de les papereres.

Amb aquest fet, l'escola anima a reciclar també a les cases perquè els adolescents s’han acostumat a llençar cada cosa al seu lloc i a casa seva poden adquirir l’hàbit de fer el mateix.






David Blanco Rodríguez, Sant Adrià del Besós

VICTÒRIA DOMINANT



Primer enfrontament del Coloso contra l’Escola Pia en el torneig de Lliga 2019.

Divendres passat el Coloso va guanyar 0-6 esclafant l’Escola Pia per començar el torneig de Lliga. Els roses es van emportar el partit amb esforç i sacrifici. L’Escola Pia amb ràbia de no anar guanyant el partit començà a jugar brut, fent cops de peu i molts cops bruts. Així i tot, el Coloso es va emportar el partit, culminant sis gols dins dels tres pals del porter de l’Escola Pia. Ara, el Coloso pensa en la segona jornada de Lliga on es trobarà a les Dominiques de l’Ensenyament. Fins ara tres punts i una diferència de sis gols que el situen a la primera posició. L’entrenador diu que aquest cop està molt segur que guanyarà el torneig de Lliga 2019.





Yeray García Delgado, Sant Adrià del Besós

Setmana de la ciència per als nens petits


El món de la ciència no és només per adults. La ciència també es pot ensenyar a nens petits, mitjançant la realització de diferents activitats adaptades a la seva edat, i de les quals puguin aprendre i siguin entretingudes.

Les activitats de la setmana de la ciència es van fer els dies 3 i 4 de desembre, encara que abans, els nens ja havien començat a estudiar i buscar coses, sobre Rychard Feynman, que és el científic al que aquest any anava dirigida la setmana de la ciència.

Les activitats que es van fer per als nens d'Infantil van ser dirigides pels alumnes de 4t d’ESO, que portaven una setmana preparant-ho tot.

La activitat que van fer els infants va ser fer els instruments de percussió, ja que Rychard Feynman va ser qui els va fer.

Segons el curs, havien de fer un instrument més fàcil o més complicat.

Per a què sigui més entretinguda l’activitat, els alumnes de 4t d’ESO, els van fer una petita obra de teatre sobre Rychard Feyman, van anar al pati amb ells, van jugar… Així aconseguim que els nens ho passin bé mentre aprenen.





Erika Graña Hernàndez, Sant Adrià del Besós

Concurs de postals

El concurs de postals de l’any 2018 és una bona forma de tenir el nadal present a l’escola.
Aquest 2018, com cada any, s’ha celebrat al llarg del mes de desembre el concurs de postals de l’escola. Aquesta activitat consisteix a ambientar l’escola en l’època nadalenca i les festes. Els participants són els alumnes de l’ESO, Cicle superior i Cicle mitjà.

El concurs s’ha organitzat de la següent manera, al llarg del mes de desembre els alumnes van estar preparant les postals a les classes de plàstica. Van anar portant cartolines de colors, i les han decorat dibuixant i guarnint-les amb: purpurina, papers de colors, cotó, etc. Una vegada acabades, una semana abans d’anar-nos de vacances aquestes es pengen a fora de les classe. Durant tota la setmana, els professors passen a mirar per decidir quina és la que més els agrada.

Finalment, l’últim dia de col·legi, alumnes de l’ESO, Cicle superior i Cicle mitjà es reuneixen al saló d’actes a hores diferents. Les millors postals surten guanyadores i reben un premi, els de Primària, jocs o materials i l’ESO, diners.




                                                
 

Aida Ahemdi

                                                                                                             

El crematori a Sant Adrià

Després d’anys de lluita per part de la ciutadania, el crematori de Sant Adrià ja s’està construint.
El que al principi era només un tanatori ha acabat sent un crematori. Anys enrere, l’ajuntament va anunciar als ciutadans la notícia del tanatori. Posteriorment, va sortir a la llum que no seria una edificació no contaminant, sinó que seria una font de contaminació més per a la ciutat, al mateix temps que s’intenta combatre el canvi climàtic.

Els veïns i veïnes de Sant Adrià del Besòs són els grans afectats, que a més de disposar d’una central tèrmica elèctrica de cinc cicles i una incineradora d’escombraries, que ara ha augmentat la quantitat d’escombreries cremades, ara tindran un altre contaminant més, amb la qual cosa hi ha molta quantitat de toxines a l’aire i encara n'hi haurà més.

Fa anys que els adrianencs es queixen però, finalment, a la vora del riu, es va començar a construir fa uns mesos l'esmentat crematori. Ara, tots els estudiants, pares, avis, etc. gaudiran d’una dosi més gran de toxines.



Pastora Masip Merchán

Canvi de puntuació



Canvia la manera de puntuar als alumnes de l’ESO.

El 8 de juliol es va confirmar originalment aquest sistema nou per la Generalitat de Catalunya, van informar que ja es podia posar a la pràctica per als alumnes de l’ESO.

El nou projecte avaluatiu deixarà apart les puntuacions del 0 al 10 i ho farà amb les següents valoracions:

AE: ASSOLIMENT EXCEL.LENT.
AN: ASSOLIMENT NOTABLE.
AS: ASSOLIMENT SATISFACTORI.
NA: NO ASSOLIMENT.

En algunes escoles es posarà en pràctica a finals de curs del 2019.



                                                                                Carla Bueno Matilla, Sant Adrià del Besós