dijous, 1 de febrer del 2018

ELS PROFESSORS DECIDEIXEN TANCAR ELS LAVABOS AMB CLAUS.

Anna Sáenz. 
LES CLAUS SÓN NECESSÀRIES PER ANAR AL LAVABO



A l’escola Amor de Déu, s’utilitzen les Claus per anar al lavabo

Tot va pasar en els lavabos del quart pis, on es troben els alumnes de tercer i quart d’ESO.

Sembla que el lavabo estaba en males condicions higièniques, ja que l’alumnat no el deixava correctamnet. Un dia ja va ser desastrós i van decidir tancar els lavabos. Ara, si algú vol anar-hi haurà de demanar la clau i ser controlat pel professor.

Tot això ha passat com a conseqüència del mal estat en què deixaven els alumnes el lavabo , però, en especial, aquell dia on la brutícia va ser tan impressionant que no es podia tornar a repetir.

Després de molts avisos s’han hagut de prendre unes mesures extremes perquè la gent deixés el lavabo en condicions adequades. Fa més o menys un mes que s’han posat en marxa aquestes noves normes. Els lavabos estan tancats i cal agafar la clau per obrir-los.

Aquesta ha sigut una bona decisió, ja que l’alumnat, i els professors, necessiten un mínim d’higiene.


UNA EXCURSIÓ HISTÒRICA

Mario Mejías.



Els alumnes que assisteixen a la assignatura de Llatí estan emocionats per la propera sortida

El dimarts dia 16 de gener, els alumnes que hagin escollit l’optativa de Llatí, tindran el plaer d’assistir al Museu arqueològic de Barcelona. Hauran de fer un viatge en metro per arribar al lloc on els hi esperen exposicions sobre la vida i cultura romanes, tallers sobre Roma, restes arqueològiques i moltes més activitats.

El museu està dividit en diverses sales: prehistòria, fenicis, grecs, ibers, vidres, Roma i visigots. Dins de les quatre sobre Roma, que són les quals els interessen per ara, podran investigar sobre les ciutats romanes (pobles, muralles, camps…) i la herència de Roma, on s'expliquen l’art i la cultura que ha avançat fins avui.

Esperen passar-ho molt bé, aprendre molt i que no es perdi ningú pel camí!



LA QUALITAT DE L’AIRE DE L’ANY PASSAT

Biel Alé.

L’any passat es va fer una valoració de la qualitat de l’aire que es respira a Sant Adrià que ha sigut una de les poblacions de Catalunya on hi ha hagut més contaminació. Durant aquest període, l’estat de l’aire es va considerar regular en 151 dies, l’aire no ha sigut de bona qualitat.

La polèmica pel crematori, l’estudi que alerta d’un major risc de càncer al voltant de la incineradora i la inclusió de la ciutat entre els municipis amb futures restriccions de trànsit han intensificat el debat sobre la contaminació. Els mesos on més es va detectar que la contaminació atmosfèrica sobrepassava els llindars de suficiència a la ciutat van ser el gener (20 dies amb nota regular), febrer (16 dies), març (16 dies) i novembre (23 dies). Les dades de Sant Adrià s’obtenen a una estació de mesurament al carrer Olímpic. No presenta els pitjors registres de l’àrea metropolitana, tot i que la nota que rep pel nivell de qualitat d’aire es situa entre les més baixes dels voltants de Barcelona. Sant Adrià es troba en una situació similar que les anàlisis recollides al Poblenou, el Vall d’Hebron, Badalona i Sant Vicenç dels Horts. Hi ha 12 estacions de Barcelona, o de la seva perifèria que constaten un millor estat de l’atmosfera. També s’espera que l’alcade de Sant Adrià, juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, possin algunes mesures al trànsit i a les indústries per a que la contaminació no sigui molt més alta i pugui ser un problema de salut per a la població.


Per això, els habitants de Sant Adrià demanen que es retiri el crematori, ja que l’aire que respirem està molt contaminat i no es bó per a la nostra salut.


EL VIATGE MÉS ESPERAT

Angie Haro Cruz


Aquest any, els de 4t d’ESO tenim molts viatges als que podem anar. Entre ells, està el viatge a França de l’optativa de francès, el viatge del Jadem dels Grups Amor de Déu, etc. Però el que estem esperant amb més emoció és el viatge de fi de curs. Aquest any ens ha tocat Itàlia i ja volem que arribi el dia de la partida! Encara que sabem que l’arribada del viatge significa que el curs s’està acabant i que, quan s’acabi aquest curs, alguns ja no ens veurem més, altres potser ens tornem a veure. Tot serà un misteri a partir de quan s’acabi el curs. Però tot i això, deixem de banda aquest sentiment i només pensem en que ens divertirem molt coneixent Itàlia i ens ho passarem molt bé amb aquesta nova expèriencia.
    


MOR UN TREBALLADOR A SANT ADRIÀ DEL BESÒS


Claudia Menino.
Un treballador ha mort aquest dimecres a la planta de reciclatge de Sant Adrià de Besòs mentre realitzava treballs de manteniment

Segons la informació que els Mossos d'Esquadra han donat, l'home ha patit un greu accident en quedar atrapat dins d'un dipòsit de compostatge. La policia ha rebut l'avís a primera hora del matí i diverses dotacions de seguretat ciutadana dels Mossos s'han desplaçat amb els bombers, que han extret el cos ja sense vida. Es sospita que portaria unes hores mort abans de què trobessin el cadàver. La víctima és un home de 56 anys, veí de Santa Coloma de Gramenet i de nacionalitat espanyola.

Els Mossos han posat els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, com sol succeir en accidents laborals amb víctimes mortals.


QUÈ ENS PODEM TROBAR ALS GRUPS ADEDI ?


Claudia Cordoba Muñoz.

Els grups ADEDI reuneixen a tots els alumnes de primària, secundària i l’ESO. Podem comprovar la diversitat d’activitats que ens ofereixen on poden fer des de galetes, fins a sortides amb el JADEM.

A aquestes sortides es reuneixen els alumnes de l’Amor de Déu de cada ciutat en una mateixa ciutat per fer unes convivències de tres dies, on es fan espectacles i xerrades grupals, entre d’altres activitats.

Aquestes activitats es poden fer tots els divendres de 17:00 a 18:00 a les instal·lacions del propi col·legi Amor de Déu.

Les sortides del JADEM es fan cada any a diferents llocs de tota Espanya coneixent els diferents col·legis Amor de Déu del país.



VISITA AL COSMOCAIXA





MARINA CAPARRÓS ACEITUNO.

Com gairebé cada any, els alumnes que fan Física i Química van al Cosmocaixa, i aquest any no ha estat diferent.

El Cosmocaixa és un museu de ciències en el que fan diferents activitats amb les quals es pot aprendre molt sobre ciència. Quan van anar, els professors van deixar que donessin una volta per fer i veure les diferents activitats, teories, explicacions, experiments, etc.
Els alumnes, van al Cosmocaixa per aprendre coses sobre el tema que estan estudiant en aquell moment a classe, per això, allà un/a químic/a o físic/a, depèn del tema, els explica diferents experiments a un laboratori. També participen els alumnes als experiments per entendre’ls millor.

Normalment, aquesta sortida és molt entretinguda pels alumnes, ja que s’aprèn molt sobre ciència i també és molt divertida.

DESVIAMENT DE TRES MILLIONS D’EUROS



Mercedes Ruiz Lopez.
 
Els Mossos anaven a cremar la prova d’una desviació de 3 milions per al Procés

El passat 26 d’octubre, la Policia Nacional va impedir que els Mossos d’Esquadra destruïssin documents relacionats amb el Procés en una incineradora d’aquí, Sant Adrià de Besòs.

Els Mossos volien cremar  “informació”, un tràmit que els Mossos deien que era una cosa habitual i ordinària i que no tenia res a veure amb l’1-O.

Quan van requisar les més de 30 caixes que hi havia al furgó dels Mossos, els documents es van traslladar al jutjat número 13 d’instrucció de Barcelona, on els han revisat.    
  
Ara, s’ha descobert que en uns dels documents hi ha informació d’un desviament de tres milions d’euros procedents del “Fondo de Liquidez Autonómico”  destinats al Procés.

NOVA PÀGINA WEB AL COL·LEGI AMOR DE DÉU.

Juan Francisco Vicaria Peña.


El col.legi Amor de Déu presenta noves tendències tecnològiques per als estudiants i professors.

El col·legi va presentar una nova pàgina web de comunicació en el curs 2016-2017. La pàgina web ha sigut molt ben rebuda per tots, encara que ha sigut necessari d'actualizar-la perquè tenia errors, cosa normal perquè és nova. Els errors han sigut solucionats per l'equip de treball professional tecnològic del col·legi.

L'activació de la pàgina va tenir lloc fa un any i pocs mesos. Es va convertir en una agenda virtual. Els serveis són múltiples: faltes d’assistència, mirar circulars, mirar l'horari setmanal o els deures si t'has oblidat l'agenda a classe, seguiment de pares per veure el progrés dels seus fills, comunicació més ràpida entre els diferents membres de la comunitat educativa. És molt bona i pràctica.

Totes les persones que vulguin entrar han de ficar-se en la pàgina oficial del col·legi Amor de Déu “ADEDI” , han de fer clic a “ EDUCAMOS” i han de posar el seu usuari i la seva contrasenya.


Gaudiu del web

VICTÒRIA DEL SNATT'S FEMENÍ SANT ADRIÀ

Valeria Navas.

Bombardeig de triples per recuperar sensacions i encarrilar la salvació (91-71)

‘Showtime’ del Snatt’s Femení Sant Adrià en el partit amb més anotació de la temporada


El conjunt lila va noquejar per complet al Campus Promet en el primer quart i deixa pràcticament tancada la permanència a la Lliga Dia.


Després de tancar la classificació per a la Copa de la Reina, el conjunt de Fabián Téllez va ensopegar dues jornades seguides. Aquest diumenge a Marina, les liles van tornar a exhibir els motius que les van conduir a la competició copera, que se celebrarà a Saragossa el proper divendres 19 de gener amb la ronda de quarts de final davant Mann Filter. Les transicions de pissarra, l’alta pressió a la pista i el mortífer encert en la línea de 6,75 van deixar molt encarrilada la victòria davant un Promet gens encertat en el tir exterior.

MESURES DE NETEJA A LES PLATGES DE BARCELONA

Aitor Martí.
Les platges de Barcelona en un procés de neteja que no cedeix. A dia d’avui, encara hi ha escombraries a l’aigua.

Les platges de Barcelona presenten una bona qualitat de l’aigua en el primer balanç de la temporada. No obstant això, la realitat que expliquen els banyistes de la qualitat de l’aigua en l’actualitat és una altra. Es queixen de que les platges de la capital catalana estan brutes, sobretot la zona de Sant Sebastià, Sorromostro i Barceloneta. La riba d’aquestes platges en particular presenta, des de primera hora del matí (8:30 hores), llaunes, papers, bosses, gots de plàstic ,taps d’ampolles i altres.

Relacionen la brutícia que hi pugui haver a la vora amb “els corrents de la mar que van cap a la terra”, el que pot arrossegar els sòlids de la part més profunda de l’aigua cap al litoral. S’han posat en contacte amb l’Ajuntament de Barcelona i aquest informa que el consistori compta amb tres vaixells que recullen aquests sòlids diàriament, però només poden fer-ho fins que apareixen els primers banyistes, ”cap a les deu del matí”, per evitar riscos, i asseguren que treballen matí i tarda.


LA NOVA PLATAFORMA

GERARD BELMONTE MARTÍNEZ.


Tecnologia:


El col·legi Amor de Déu porta anys volent fer una plataforma que sigui molt efectiva i que no tingui cap problema.


Ara, han decidit crear una nova plataforma que innovés i que sigui útil per tothom.


Els professors de informàtica estan pensant quan es podrà utilitzar de manera que tot el col·legi la utilitzi i retirar la actual.







UNA NOVA EXTRAESCOLAR


Alejandro Nóvez.


Aquest any, el col·legi a inclòs una nova extraescolar anomenada Parkour. Segurament, hi hagi gent que no conegui que és això, doncs és una disciplina física que té com a objectiu traslladar-se d'un punt a un altre en un entorn de la manera més útil i eficient possible. 
L’extraescolar es fa al gimnàs gran, comença a les cinc i quart i acaba a les sis i quart però amb els estiraments finals acaben a les sis i vint-i-cinc.

Ara mateix, són quinze nens de deu a quinze anys, hi ha dos monitors que ajuden i ensenyen als nois. El 17 de novembre van fer una exhibició mostrant als pares i mares allò que havien après en dos mesos . 

Al final del curs es farà una altra exhibició on es mostraran nous moviments.






EL CADET 4 DE L’UBSA CONTINUA EL SEU CAMÍ

José Gómez.


L’equip dirigit per Jordi Rosquilla prepara el seu pròxim partit contra el Club Natació Terrassa B

El cadet 4 de l’Unió Bàsquet Sant Adrià jugarà el seu primer partit de la fase regular de la temporada. Aquest partit es disputarà el dia 20 de Gener a les 12:00, amb l’UBSA jugant com a visitant.


L’enfrontament formarà part de la segona jornada de la fase regular­­­­­­—nivell B-2 – Grup 05. Aquest cadet va arrassar a la fase prèvia nivell C amb 8 victòries i 0 derrotes amb 741 punts a favor i 320 en contra.


Per la seva part, el Club Natació Terrassa B va guanyar 4 partits de 8 a la fase prèvia nivell B, i va guanyar el seu únic partit de la fase regular.


Els 2 equips arriben en bona forma, això vol dir que el partit del pròxim diumenge serà interessant.

















WIFI, UN PROBLEMA GENERAL A L’ESCOLA


ADRIÀ RUEDA SÁNCHEZ.


L’ús de les noves tecnologies s’ha a aplicat ja de fa temps a l’escola, cosa que està molt bé, ja que permet noves eines de treball. El problema d’això, que per l’ús d’aquestes eines fa falta un senyal Wi-fi per connectar-se a Internet i poder treballar.

Moltes vegades, a classe, hem volgut posar algun vídeo, fer algun examen a la pissarra digital, etc. I no hem pogut a causa de la falta de Wi-fi, i això és una cosa que molesta i afecta al seguiment de la classe, sobretot a les assignatures que és necessari l’ús de l’ordinador, com Informàtica. Hem preguntat moltes vegades als professors i diuen que el problema és causat per l’ajuntament que no cedeix a fer una instal·lació de fibra òptica, que és necessària per fer funcionar el senyal de Wi-fi de tota l’escola.

Des del meu punt de vista, l’ajuntament no està fent una bona acció, ja que no està permetent als alumnes fer un ús d’eines digitals per ampliar coneixements i facilitar els treballs, cosa que jo crec que es necessària avui dia per l’educació.

US AGRADA COM ENS DONEN LES CLASSES?

Neus Orellana  Ponce.

Penso que les classes haurien de ser més dinàmiques, sigui la matèria que sigui, ja que algunes matèries més pesades, ens les podrien ensenyar d'una altra manera que se'ns fessin molt més pràctiques, lleugeres, divertides, entretingudes, atraients...

A la majoria d'escoles, tots funcionem igual: en una aula, asseguts i anem canviant de professor. L'entorn és sempre el mateix, i es fa pesat. No dic que ho haguem de fer com una escola rural que es passen quasi tot el dia afora, però tampoc que estiguem tancats cinc hores seguides en una mateixa aula.

Jo crec que si cambiessin la metodologia d'ensenyar seria més fàcil i pràctic per a tothom. Penso que als professors també se'ls fa pesat veient sempre als alumnes asseguts i ells explicant la mateixa matèria dia rere dia. Una bona opció, per exemple, seria que quan toqués lletres, anar a la biblioteca. Amb l'anglès, fer-ho amb dibuixos, cançons, sèries...Una altre opció podria ser que nosaltres mateixos participessim a l'hora de donar la classe (proposar coses). És a dir, nosaltres buscar cançons en anglès i dir-li a la professora. Què opineu sobre aquestes propostes?

 

RECICLATGE DELS TAPS DE PLÀSTIC

ALBA VAQUERO.

La Fundació Inversió Duplicació del Cromosoma 15q continua amb la seva campanya de recollida de taps de plàstic, amb l'objectiu d'ajudar a promoure la investigació sobre la Síndrome d'Inversió Duplicació del Cromosoma 15q, una malaltia que no té cura i que afecta 1 de cada 30.000 nens.

Per a aquesta iniciativa solidària, s'ha habilitat un punt de recollida al Mercat Solidari que la fundació té instal·lat, fins al proper 28 de maig, al madrileny Carrer Moyano, al costat del parc del Retiro i el Jardí Botànic.

La Fundació, que va començar amb aquesta campanya fa dos anys, ja porta recollits mes de 18 tones. Per cada tona de taps (al voltant de 500.000 unitats) es recauden uns 200 euros de mitja.


LA CONNEXIÓ A INTERNET DONA PROBLEMES

Marc Ariza Barrios.


Des de fa molt de temps, els ordinadors han sigut presents a l’escola, ja que és un bon medi per fer treballs ràpidament. Però, la connexió a Internet és indispensable per cercar informació i, aquest és un requeriment molt problemàtic.

A causa de la mala connexió que ofereix l’ADSL quant a un nombre de connexions excessiu, i la sobresaturació del mateix, simples cerques al web (que normalment es farien en poques dècimes de segon), es fan en segons, minuts, o, senzillament, no hi ha possibilitat de fer-les; cosa que provoca encara més inestabilitat en tots els sentits. Amb el temps, això desemboca en un cost addicional en manteniment i renovació de l’accés al web.

Així doncs, aquest problema deriva en més complicacions, com costos addicionals i impossibilitat de realitzar treballs.

dilluns, 22 de gener del 2018

MENOR DETINGUT EN LLIBERTAT

HAJAR BENACHOUR TALEB.

La matinada d'aquest diumenge dos homes van morir i un tercer va resultar ferit per arma de foc al número 32 del carrer Mart de la Mina, tot indica per un assumpte de drogues.

Els Mossos de la comissaria de Sant Adrià van ser alertats que hi havia una persona ferida i a l'acostar-se al lloc dels fets van trobar un cadàver, ja dos ferits més, que van ser traslladats directament a l’hospital, on posteriorment va morir un d'ells.

Segons fonts fiscals els tres detinguts són d'ètnia gitana. El menor va passar a disposició de la Fiscalia de Menors aquest diumenge però ja en llibertat mentre que la parella passarà a disposició judicial.

Els Mossos han obert una investigació i el cas està sota secret de sumari.



NADAL AL CLUB VOLEIBOL SANT ADRIÀ

Alejandro Verdusco Rueda.


El Club Voleibol  Sant Adrià de Besòs va celebrar el Nadal amb un torneig entre pares i filles

El Club Voleibol Sant Adrià de Besós és una associació sense ànim de lucre, constituïda l’any 2009 i està adscrita a la Federació Catalana de Voleibol.
L’objectiu del Club Voleibol Sant Adrià de Besòs és promoure i donar formació mitjançant l’esport a nens i nenes d’aquesta ciutat.
Amb l’arribada de Nadal, i com fan cada any, el passat dissabte dia 16 de desembre, van celebrar un torneig entre pares i filles al Poliesportiu Municipal Marina Besòs.
Els equips es va formar barrejant pares i filles, per a no haver desigualtat en els equips. L’equip guanyador va rebre com a premi un producte relacionat amb el Voleibol, en aquest torneig va ser una pilota.

Aquest torneig és una tradició que es porta fent al club des de fa molts anys i a les families els hi agrada molt.

L’ÚLTIMA TECNOLOGIA PELS LLIBRES

JORDI CABAÑAS DEL VALLE.


Al 2018/19 tots els llibres seràn substituïts per un ordinador portàtil a tots els centres d’Espanya


Ja és oficial aquesta decisió aprovada pel ministre d’educació. Hi ha molts avantatges i molts inconvenients enfrontats: la comoditat de portar un sol portàtil contra els llibres de tota la vida.

Aquesta idea va ser proposada després de moltes queixes, ja sigui per comoditat o economia. Un dels grans avantatges és que amb un sol portàtil pots substituir més de 12 llibres. A més a més, és molt més econòmic comprar un portàtil de 200,00 euros que no pas tots els llibres; de 300,00 a 400,00 euros. Alguns centres ja utilitzen aquesta tecnologia i els resultats han estat molt positius.

A finals d’aquest any podrem confirmar l’eficàcia d’aquesta nova tecnologia.


LA NOVA TÉ UN NOM

GISELA BENITO.


El nou membre de l’equip de professors Amor de Déu contesta les típiques sis preguntes que tots els alumnes ens fem quan s’incorpora un nou professor.



Paula Navarro és una noia de vint-i-dos anys que treballa com a professora de complementàries lingüístiques en el centre Amor de Déu de Sant Adrià.

Segons la seva opinió, mai ha sortit del centre, ja que va estudiar fins a l'ESO i tot i que s'havia d’anar, no ho va fer perquè va continuar sent monitora als Grups Amor de Déu i també al Casal Adedi.

Durant el procés de monitora, va realitzar el Batxillerat i a continuació, la carrera de Llengües Aplicades a la Universitat Pompeu Fabra. Està especialitzada en anglès, francès, català i castellà.

Dedica tot el seu temps en aquest treball perquè la seva passió és l'ensenyament. Li agrada que els alumnes aprenguin d'ella però encara li agrada més poder aprendre dels seus alumnes.
Una dita de la Paula és No només és ensenyar, sinó aprendre.

El primer contacte amb els alumnes ha estat correcte, però en les seves preferències es troba 4t d'ESO perquè són més aplicats, ja que es volen treure el graduat i els pitjors 1r d'ESO, però és raonable perquè no tenen experiència en aquest tipus de complementàries.

Per acabar, entre les seves aspiracions no només està ser professora sinó també viatjar per poder practicar els seus estudis i explorar món.





UN BALL PER RECORDAR

Laia Jiménez Zapata.


Extraescolar de zumba

Fa uns mesos es va fer un festival en el qual van fer una representació de zumba.

A causa dels nervis que es generen en una actuació, una de les noies que ballava, va començar a trobar-se malament.

Sortien a fer l'actuació, la noia va començar a plorar i va caure a terra, no es podia aixecar, ho estava passant molt malament, van parar tot el festival. Sort que en aquell moment hi havia els serveis sanitaris per poder atendre-la. Se la van endur i les companyes van començar a fer el ball, mentre atenien a la noia amb el problema.

La nena, no ha pogut tornar a ballar, i sembla ser que és tot un problema de nervis.




LES NOVES TECNOLOGIES ESCOLARS

María Lozano Pareja.


Les pissarres digitals arriben a cicle inicial

Fins ara, les pissarres digitals no havien arribat a cicle inicial, però sí a cicle mitjà i a l’ESO. Per això és un tema a debatre: realment necessiten, els nens petits, aquesta tecnologia?

Cicle inicial ha començat amb aquesta tecnologia perquè, segons estudis psicològics, facilita l’aprenentatge dels nens. Algun centre d’Espanya, com ara el col·legi dels Salesianos de Sevilla va ser el primer en proporcionar aquesta tecnologia a cicle inicial.

Cadascú pensa d’una manera, per tant, algunes persones els hi semblarà bé aquesta innovació i a d’altres no els semblarà del tot bé.