dimecres, 25 de gener del 2017

LES DUNES: UN NOU REPTE PER ALS ADRIANENCS

Es descobreix un nou ecosistema que ens podria ajudar en la gestió de les marees altes.

CARLOS SERRANO AVEDILLO.

L’escalfament global provoca, a part de molts efectes sobre el nostre planeta, l’augment del nivell del mar. No fa falta dir que el fet que pugi el nivell del mar pot comportar la desaparició de paisatges tan buscats i essencials com les platges.

Per evitar-ho, l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha posat en marxa el que es coneix com Projecte de Gestió de Dunes Metropolitanes. Aquests relleus són una formació natural a la desembocadura del riu Besòs que s’han anat degradant degut, principalment, als processos d’erosió i sedimentació causats per l’activitat humana. Per tant, el projecte que proposa l’ajuntament consisteix a conscienciar a la població de la localitat sobre la necessitat de les dunes per preservar la platja i per protegir la població en tot el seu conjunt de les possibles catàstrofes que pot originar la marea alta.

D’altra banda, l’ajuntament busca motivar els estudiants perquè “restaurin” les dunes com a activitat curricular i com a servei comunitari per tal que se sentin identificats amb els problemes ambientals de la pròpia ciutat a part de l’aprenentatge pràctic que aquesta activitat comporta.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada