dijous, 6 de febrer del 2014

REDUCCIÓ DE BEQUES DURANT EL CURS 2013-2014

Els universitaris han estat molt afectats per una disminució de les prestacions econòmiques d'ajuda a l'estudi.
Aquest 2014,  el pressupost per al Ministeri d'Educació ha augmentat un 10,6% més que l'any passat, arribant als 2.105 milions d'euros. Encara que compten amb més pressupost, han decidit fer ''retallades'' per estalviar. Aquesta reducció afecta el personal docent de centres públics i concertats, però els alumnes, especialment els universitaris, són els que més perjudicats han sortit.
A causa del menor pressupost, l'import de les beques s'ha reduït un percentatge bastant elevat, a més d'exigir més condicions per aconseguir-ne una. Als estudiants que superen en uns euros la quantitat ''màxima'' per obtenir una beca, se'ls denega, obligant-los a deixar els estudis sense valorar la seva excel·lència acadèmica o el seu esforç.
Considerem que aquesta política només pot beneficiar les classes altes així com a les universitats privades. A partir d'ara, el títol serà molt més difícil d'aconseguir que abans i els que puguin pagar la universitat ho faran, però els que tinguin problemes, no disposaran de les mateixes oportunitats.
En conclusió, totes aquestes mesures s'haurien de canviar de manera radical perquè tothom pugui accedir a una formació universitària, hauria de ser més valorat el fet d'aprofitar la beca que els ingressos annuals de la família.

Marina Herrera Sánchez.
Daniel Méndez Barranco.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada